Kuka olen? img_4355-3.jpg

Olen Tapio Mikael Huhtanen. Synnyin Noormarkussa 30.9.1958. Olen naimisissa ja perheeseeni kuuluu vaimon lisäksi neljä aikuista lasta ja kaksi lapsenlasta. Vaimon löysin Kankaanpään Vihteljärveltä ja avioiduimme 1983.

Vuosien saatossa asuin Kankaanpäässä 1981-1993. Vuodesta 1993 alkaen olen asunut juurillani Noormarkussa. 

Koulutus ja työ

Kirjoitin ylioppilaaksi Pomarkun lukiossa 1977. Heti kirjoitusten jälkeen lähdin armeijaan. Siitä tulikin pitkä reissu. Hakeuduin nimittäin varusmiespalvelusaikana kadettikouluun. Sille tielle jäin, ja ura kesti yli 30 vuotta.

Puolustusvoimissa työskentelin kouluttajana, päällikkönä, koulutus- ja henkilöstöalan erityisosaajana ja uran lopuksi komentajatehtävässä. Urani tein Niinisalossa pois lukien viimeiset kaksi ja puoli vuotta Kajaanissa. Uraan mahtuu myös rauhanturvatehtävä Libanonissa vuonna 1995.

Reserviin jäin 1.2.2009 everstiluutnantin sotilasarvossa.

Omistan vaimoni kanssa kotitilani, joten voin sanoa olevani maa- ja metsätalousyrittäjä.

Politiikka

Politiikka on aina kiinnostanut minua. Vuosina 1976-1977 olin Noormarkun kunnan nuorisolautakunnan jäsen. Siitä tehtävästä piti luopua jäädessäni puolustusvoimien palvelukseen.

Takaisin politiikkaan palasin vuonna 2000. Tulin valituksi Noormarkun kunnanvaltuustoon. Noormarkussa olin muun muassa sivistyslautakunnan puheenjohtajana, valtuuston varapuheenjohtajana ja Noormarkun kunnan viimeisen itsenäisen vuoden – 2009 – valtuuston puheenjohtajana.

Nyt porilaisena olen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja. Olen myös Satakunnan maakuntavaltuuston puheenjohtaja.

Keskustan Satakunnan piirin toimintaan tulin mukaan heti jäätyäni reserviin. Aluksi piiritoimikunnan jäseneksi ja 1.1.2011 alkaen piirin puheenjohtajaksi. Olen Keskustan puoluehallituksen jäsen.

Harrastukset

Olen liikkunut koko ikäni. Erityisesti pitkäkestoinen liikunta kiinnostaa. Takana on 20 Pirkan Hiihtoa. Tänä talvena on tarkoitus hiihtää 21. kerta 90 kilometrin mittainen Pirkka.

Veteraanityö on lähellä sydäntäni. Olen Noormarkun sotaveteraanit ry:n hallituksen jäsen.  Olen myös Satakunnan sotilaspoikien perinnekillan kiltaneuvoston puheenjohtaja. Haluan näin tuoda arvostukseni veteraanisukupolvelle.