Kirjoituksia ja puheita

TÄRKEÄ VIIKKO EDESSÄ ? MEILLE KAIKILLE

Sunnuntai 12.7.2015 klo 20:43 - Tapio Huhtanen


TÄRKEÄ VIIKKO EDESSÄ – MEILLE KAIKILLE

Heinäkuun 13. päivä alkava viikko on tärkeä monessa mielessä. Eurooppa keskittyy euron tulevaisuuteen. Kreikkalaiset tuskin tietävät mitä esityksiä, päätöksistä puhumattakaan Tsipras porukoineen tekee seuraavaksi. Suomessa Sipilän hallitus on tiukan paikan edessä. Kevään eduskuntavaaleissa kansan selkeä viesti oli ”stoppi” Kreikan tukipaketeille. Pohdittavaa riittää myös siinä millainen kuva Suomesta välittyy maailmalle. Saako sovunrakentaja Suomi harteilleen eripuraisuuden viitan? Ensi viikko ja erityisesti keskiviikko on Euroopan valtioiden johtomiehille tiukka päivä. Ei käy kateeksi. Toisaalta meidän suomalaisten pitäisi oppia pitämään paremmin puoliamme. EU:n asettamat Venäjä pakotteet vaikuttavat pahiten suomalaiseen elinkeinoelämään. Miksi edellinen hallitus ei vaatinut maallemme täysimääräisiä kompensaatioita syntyvistä vaikutuksista?

 

Porissa tapahtumia riittää. 50 vuotta täyttävä Pori Jazz ja 10 vuotta täyttävä Suomi Areena saavat kansan liikkeelle. Suomi Areena viikko tapahtumineen tarjoaa sylin täydeltä ajankohtaista keskustelua ja kiinnostavia ihmisiä. Viikko on täynnä verkostoitumista ja edunvalvontaa. Annoin vaimolleni alkavan viikon ohjelman – yllätyin itsekin tapahtumien määrästä. Edessä on viisi täyteläistä ja pitkää päivää – roolejani ovat Satakunnan maakuntavaltuuston pj, Porin kaupunginhallituksen 2.vpj ja Keskustan Satakunnan piirin puheenjohtaja. Rooli on yhteinen – töitä tehdään Satakunnan ja satakuntalaisten eduksi.

Kirjoitan kunkin päivän päätteeksi blogiini tärkeimmät kokemukset ja kommentit. Huominen maanantai pitää sisällän aamulla kaupunginhallituksen kokouksen ja iltapäivällä olen mukana palkitsemassa yleisön verkkoäänestyksellä valitsemaa ”Satakunnan Paras” tapahtumaa/toimijaa. Tule klo 14 Puuvillan puistoon kuulemaan voittaja. Samalla palkitaan vuoden 2015 Satakunnan maakuntakylä.

 

Tapio Huhtanen

 

Avainsanat: Suomi Areena


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini