Kirjoituksia ja puheita

MAANANTAIN SUOMI AREENA ? LUPAAVAA!

Maanantai 13.7.2015 klo 21:24 - Tapio Huhtanen


MAANANTAIN SUOMI AREENA – LUPAAVAA!

Aluksi pahoittelen sitä, että eilen puhuin Suomi Areena 2015 alkamisesta. Todellisuudessa Suomi Areena tapahtumia oli jo viikonloppuna Tampereella, Kankaanpäässä ja Siikaisissa.

 

Tänään aamupäivällä Porin kaupunginhallitus teki tärkeän päätöksen. Kolme kaupunginjohtajaa vähenee kahteen ja mikä tärkeintä -yhteinen näkemys on, että menemme kohti yhtä kaupunginjohtajaa. Tätä olen esittänyt jo pitkään. Liekö kyse runsaan 30 vuoden ajasta puolustusvoimien palveluksessa, mutta johtajan vastuuta ei voi jakaa. Linjaorganisaatiossa on särmää.

 

Kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen piipahdin kuuntelemassa kahta keskustelutilaisuutta. Ensimmäisessä puhuttiin rikosseuraamuksista. Yleinen näkemys on, että seuraamuksia pidetään liian lievinä. Näkemykseen on helppo yhtyä. Tosin hölmöltähän se tuntuu, että veroeuroja kuluu pitkien tuomioiden sovittamiseen. Rangaistusten sovittamisen yksi tärkeä tehtävä on rangaistun ”palauttaminen” kaidalle tielle. Siksi tuntuu oudolta, että esimerkiksi Huittisten varavankila on sulkemisuhan alla. Kyseinen vankila tunnetaan nimenomaan hyvistä tuloksista vankien kuntouttamisessa ”kaidalle tielle”. Toivotaan rikosseuraamusvirastolle tolkkua päätöksenteossa.

 

Toinen piipahdus osui kohteeseen Antikatu 2. Aiheena hallitus vastaan oppositio. Ei mitään uutta. Yllättävää oli se, että yksi keskustelija sekoitti totaalisesti verotuksen ja yritystuen. Onneksi Matti Vanhanen ohjasi asianomaisen oikealle tielle. Yllättävää tietämättömyyttä kansanedustajalta! Keskustelussa oli tietysti ajankohtaisina talous ja yhteiskuntasopimus. Miksi Suomessa ei uskalleta investoida? Ja olisiko yhteiskuntasopimuksen oikeampi nimi ”kilpailukykysopimus”? Nimellä ei mielestäni ole väliä, mutta jotain on tehtävä. Ilman uutta talouden kasvua Suomi ajautuu Kreikan tielle.

 

Päivän huipennus oli Puuvillanpuistossa. Satakunta oli hyvin esillä. Olihan teema ”We love Satakunta”. Olin palkitsemassa Satakunnan Paras 2015 yhteisöä. Voittaja oli Pori Jazz. Satakunnan vuoden 2015 maakuntakylä tittelin sai Siikaisten Sammi. Kylä on tehnyt kerrassaan loistavaa työtä.

Tapahtuman hauskuutta loi Satakunta näytelmäkilpailu. Voittaja oli Ryhmä Murrekolmikko Raumalta, Kanalin Kamraati. Heidän välityksellään esiintyi myös Porin perustaja Juhana Herttua.

 

Lupaavaa oli se, että kaikissa tapahtumissa väkeä oli ”tupa täynnä”. Lupaava viikko edessä!

 

Tiistain ohjelmassani on Satakunnan kansanedustajien tapaaminen, kahvioisännyys Porin kaupungintalolla ja illalla Keskustalainen ilta Kokemäellä Ali-Ketolan kivinavetassa.

 

 

Tapio Huhtanen

 

 

 

Avainsanat: Suomi Areena, kilpailukyky, Satakunta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini