Kirjoituksia ja puheita

TIISTAINA KREIKKA PUHUTTI

Tiistai 14.7.2015 klo 22:39 - Tapio Huhtanen


TIISTAINA KREIKKA PUHUTTI

Aurinko helli Suomi Areena tapahtumia koko päivän. Menit minne menit, niin Kreikka ja euron tulevaisuus puhuttivat. Perinteinen kuppi kahvia Porin torilla oli mielenkiintoinen. Kahvion erinomainen palvelu sai hyvälle tuulelle ja juttua aivan ventovieraitten kanssa – siis todennäköisesti ei satakuntalaisia – myös murteesta päätellen.

Aamupäivän teeman oli edunvalvonta. Tärkeimpinä aiheina olivat Porin yliopistokeskus, vaalipiirin säilyttäminen, elinkeinopolitiikka ja liikenne. Asioissa ollaan yksimielisiä!  Kansanedustajat lauteilla tapahtuma sai rauhallisenkin miehen verenpaineen kohoamaan. Missä on toinen Keskustan kansanedustaja. Uskoi puhetta eikä myöhästynyt kuin puoli tuntia. Pitääkö aikuisia vahtia!

 

Kahvioisännyys Porin kaupungintalolla antoi mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia muun muassa puoluesihteeri Timo Laanisen kanssa. Puhuttiin tietysti politikkaa ja vähän Kreikan tilanteesta. Parasta antia oli Pekka Heinosen (Lavian entinen kunnanjohtaja) virtuoosimainen taito palvella vieraita ja puhua vieraita kieliä. Puhui otaksuttavasti venäjää? Tarjoilun taidot Pekka oli oppinut palvellessaan Suomen Joutsenella.

 

Ilta vierähti Kokemäellä Ali-Ketolan tilan upeassa kivinavetassa. Oli Keskustan suviehtoo. Tuli mieleen ajan muutos. Mahtoivatko lehmät 100 vuotta sitten tietää, että samassa tilassa aikanaan nauttii kahvia ministeri. Mukana Keskustalaisessa suviehtoossa oli ministeri Juha Rehula. Muita kansanedustajia Timo Kalli ja Kokemäen lähes oma poika ”Kanki” Kaikkonen. Juttua ja kommentteja sekä tiukkoja kysymyksiä oli tarjolla runsaasti. Hieno ilta ja loistavat puitteet sekä erinomaiset tarjoilut. Olihan kyseessä Kokemäen ”rautarouva” Riikan syntymäpäivä.

 

Keskiviikkona ohjelmassa on tapaaminen ministeri Bernerin kanssa, päivystystä kansalaistorilla, keskustelujen seuraamista. Illalla pari vastaanottoa ja virittäytymistä jatsinrytmiin….

 

Tapio Huhtanen

 

 

 

Avainsanat: kreikka, juha rehula


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini