Kirjoituksia ja puheita

OMAT SATAKUNTALAISET EVÄÄT MUKAAN

Maanantai 2.3.2015 klo 15:20 - Tapio Huhtanen

Porin kaupunki kilpailutti yli 10 kuntaa käsittävän hankintarenkaan leipomotuotteet ja toimittajaksi valittiin Satakunnan ulkopuolinen toimittaja. Hankinta on tehty asianmukaisesti ja voimassaolevien säädösten mukaan. Tätä osuutta ei ole syytä moittia. Mutta, kun puhutaan elinvoimasta ja elinkeinopolitiikasta niin poliittisilla päätöksillä on iso merkitys. On ”kotiinpäin vedon aika”.

Nyt tehty sopimus on voimassa toistaiseksi. Vuoden 2016 alussa hankintalaki mahdollistaa hankintojen pilkkomisen. Tätä mahdollisuutta on varmasti nytkin käytetty, mutta ei riittävästi. Poliittisen päätöksenteon tulee ohjata hankintoja siten, että hankintapäätöstä tehtäessä uskalletaan tehdä hankintoja oman alueen elinvoimaisuuden hyväksi. Julkisten hankintojen tuottajaksi pääseminen rohkaisee yrittäjiä myös investoimaan oman alansa kehittämiseen. Suurin merkitys on maakuntamme työpaikkojen säilymisellä ja myös lisääntymisellä.

Uusi sopimus tulee voimaan huhtikuussa 2015. Kaupungin tilaisuuksiin on tulevaisuudessa syytä ottaa evääksi omat Satakunnassa valmistelut leipomotuotteet.

Tapio Huhtanen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hankinnat, hankintalaki